Palveleva johtaminen – 10 askelmerkkiä

”Olin kuvitellut olevani suuri johtaja. Nyt tajuan olevani pelaajieni palvelija. Se ei tehnyt minusta heikompaa johtajaa, vaan vahvemman.” – Henrik Dettman-

Palvelevasta johtajuudesta (Servant leadership, Robert Greenleaf) kuulee tänä päivänä paljon puhetta.  Palveleva johtaminen on filosofia ja moniulotteinen näkemys ihmislähtöisestä johtamisesta; sen mukaan työntekijä tulee ensin ja vasta sitten asiakkaat ja organisaation tavoitteet. Kun ihmiset voivat hyvin ja kukoistavat, tulevat asiakkaatkin hyvin palvelluiksi, ja organisaation tavoitteet saavutetuiksi. Palvelevaa johtajaa motivoi siis ennen kaikkea ”johdettavien”, eli seuraajien hyvinvointi ja kukoistus.

Humanisti minussa hykertelee, kun useat tutkimuksetkin sen osoittavat: palveleva johtaja yksinkertaisesti menestyy paremmin kuin muut johtajuustyypit. Voima ihmiselle!

Miten palveleva johtajuus sitten ilmenee? Alle olen tiivistänyt 10 kohtaa, jotka lähestymistapaan liitetään:

  1. Työntekijöiden voimaannuttaminen: Johtaja varmistaa, että työntekijällä on tilaa ja vapautta kehittyä, kasvaa ja toteuttaa itseään.
  2. Työntekijän vastuuttaminen: Vapauteen kuuluu aina vastuu. Työntekijät tietävät, mistä ovat vastuussa ja mitä heiltä odotetaan. Lähtökohtaisesti johtaja luottaa työntekijöihinsä.
  3. Lempeys ja läsnäolo: Johtaja on inhimillinen ja helposti lähestyttävä. Johtaja on saatavilla.
  4. Jämäkkyys ja päämäärätietoisuus: Pehmeistä arvoista huolimatta johtajalla on selkeä näkemys suunnasta ja johtaja osaa työskennellä päämäärätietoisesti asetettujen tavoitteiden eteen. Johtaja osaa kirittää ympärillään olevia koko ajan parempiin suorituksiin.
  5. Suunnan näyttäminen ja visionäärisyys: Johtajuus on ennen kaikkea kielipeli, jossa voimakas merkitys ja näkemys luotsaavat koko yhteisöä kohti suurempaa visiota. Visiota, joka varmistaa paremman huomisen kaikille.
  6. Rohkeus: Johtaja on rohkea ja uskaltaa asettaa itsensä haavoittuvaiseksi. Johtaja uskaltaa ottaa ensimmäisenä askeleen kohti tuntematonta.
  7. Aitous: Johtajalla on niin vahva itseluottamus, että hän uskaltaa olla tilanteessa kuin tilanteessa aito oma itsensä. Johtaja myös näkee, että monimuotoisuus on organisaation voimavara, ei heikkous. Autenttisuutta seuraa usein luottamus.
  8. Nöyryys: Johtaja on valmis kehittymään ja myöntämään mokansa (joita me kaikki teemme). Hän pystyy arvioimaan uudelleen toimintaansa ja pyörtämään isotkin päätökset, uuden tiedon valossa. Hän haluaa ja uskaltaa ottaa vastaan kritiikkiä ja palautetta.
  9. Seisoo taka-alalla ja jakaa kunniaa: Johtaja antaa kunnian sille, kenelle se kuuluu. Hän jakaa kiitosta ja kunniaa pyyteettömästi ja näkee aina hyvää omissaan.
  10. Ihmisten hyväksyminen ja kyky anteeksiantoon: Palveleva johtaja ei kanna kaunaa, vaan hyväksyy sen, että ihmiset ovat inhimillisiä ja tekevät virheitä, joista voidaan oppia ja päästä eteenpäin. Anteeksianto on myötätuntoa parhaimmillaan.

Kuulostaako pehmeältä? Voi olla, mutta voin luvata, että filosofian käyttöönotto on yksi johtajan vaikeimmista matkoista. Siinä kun pitäisi pistää oma ego syrjään, antaa muiden loistaa ja vieläpä paljastaa muille oma herkkyytensä ja aitoutensa – kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan. Ja hei, jotta muutos ei menisi liian helpoksi, näkökulman implementointi kippaa helposti myös koko organisaatiorakenteen ylösalaisin. Tämä ei suinkaan ole tarkoitus, pikemminkin palveleva johtaja pyrkii toimimaan sekä edestä, että takaa ihmisten hyväksi.

Uskallatko yrittää?

Terveisiä ihmiseltä ihmiselle,

Kaisa R

P.s. Jokaisen asiasta innostuneen tulisi mielestäni lukea/kuunnella seuraavat teokset (joiden pohjalta myös blogikirjoitusta on rakennettu):

Pessi, A. B., Martela, F. ja Paakkanen, M. Myötätunnon mullistava voima. 2017

Saarikoski, S. Dettman – ja johtamisen taito. 2017.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s