Oman tarinan äärellä – ajatuksia uudistumisesta

”Elämämme on nykyisin kovin eteenpäin suuntautunutta. Sitä katsotaan sekä määrättömän ajan päähän (tunnistat tämän ajanmääreestä ”sitku”) että lyhyissä tavoitesprinteissä, joissa maksimoidaan ja/tai optimoidaan elämää parhaaksi mahdolliseksi. Porskutamme ja puskemme eteenpäin vimmalla, joka on perua suon ja Jussin legendoista. Syklisyys ja menneisyyden mahdollinen toistuvuus unohdetaan tyylikkäästi ja sivuutetaan. Kuitenkin moni huomaa välillä tuskailevansa toistuvan tyyppisten asioiden äärellä uudelleen ja uudelleen.

Milloin viimeksi olet pysähtynyt ja kuulostellut, mitä sinulle kuuluu oikeasti? Paljaimmillaan ilman turhia suodattimia, miltä elämäsi tuntuu juuri nyt? Miltä mielenmaisema ympärillä näyttää juuri nyt? Kuka sinä olet? Mikä on sinun tarinasi?”

näin pohtii yrittäjä, kirjailija, life ja business coach Suvi Kohisevankoski uunituoreessa kirjassaan Oman tarinan äärellä. Elämämme ei ole lineaarinen jana, joka puskuttaa eteenpäin kuin juna raiteillaan, vaan epämääräinen sykkyrä sivupolkuineen ja harha-askelineen. Nykyisyys, menneisyys ja tulevaisuus määrittävät sen, millaiseksi meidän jokapäiväinen elämämme muotoutuu. Omia pelikorttejaan ei voi aina valita, mutta sen, millaisesta näkökulmasta omaa elämäänsä elää ja millaisen tarinan itsestään kirjoittaa, meistä jokainen voi päättää itse.

Kortti itselle. Lisätietoja podcastissa.

Ihmisen elämä koostuu nousuista ja laskuista, iloista ja suruista. Kun uskallamme heittäytyä elämän virtaan ja ymmärrämme sen, että mikään ei ole pysyvää, alkaa meissä vasta todellinen uudistuminen. Epävarmuuden ympärillä on helpompi tehdä oikeita valintoja, kun annamme omien arvojemme toimia tienviittana ja pyrimme ymmärtämään sen, mikä elämästämme tekee merkityksellistä.

Samanlaista armollisuutta ja uudistumista tarvitsemme myös tulevaisuuden työelämässä. Mitä jos jatkuvan kasvun, seuraavan deadlinen ja uuden, entistä haastavamman projektin sijaan pysähtyisimme edes pieneksi hetkeksi pohtimaan, mitä meille oikein työyhteisönä kuuluu? Minkä eteen työskentelemme? Kestävää kasvua kun on helpompi rakentaa työyhteisössä, jossa vallitsee luottamus, aito välittämisen kulttuuri ja jokaisen vahvuuksia hyödyntävä yhteistyö. Muutos kaipaa lisää resilienssikykyä, ja tulevaisuuden voittajat osaavatkin kääntää yhdessä tekemisen ja ihmislähtöisyyden koko organisaation voimavaraksi.

Tämä podcast soljuu eteenpäin kuin hyvä elämä; tunnustellen, oivaltaen ja ilman ennalta kirjoitettua käsikirjoitusta. Heittäydymme Suvin kanssa keskustelun vietäväksi pohtimaan arvoja, elämäntarinaa, merkityksellisyyttä, työelämää, resilienssiä ja oikeastaan kaikkea siitä väliltä. Ajatukset ovat saaneet muotonsa teekupposen äärellä, alppiruusupuiston keskellä ja taustalle voitkin kuulla ohimeneviä hetkiä jonkun toisen elämästä ja lintujen visertelystä.

Podcast houkuttelee sinua ottamaan itsellesi aikaa ja suuntamaan vaikkapa päämäärättömälle vaeltelulle metsään. Podcast on sinulle, joka haluat hetkeksi pysähtyä, kaiken kiireen keskellä.

Älä mieti taiteen tekemistä, tee vain mitä sinun on tehtävä. Anna muiden päätellä onko se hyvää vai huonoa, rakastavatko vai vihaavatko he sitä. Sillä välin, kun he pähkäilevät, tee vain lisää omaa taidettasi.

Andy Warhol

Podcastin voit kuunnella täältä:

Lisää Suvin ajatuksia löydät Kohisevankoski -verkkosivuilta. Sivujen kautta löydät myös Suvin Oman tarinan äärellä -kirjan, muutoskyvykkyyden mestarikurssi -verkkovalmennuksen ja muita Suvin palveluita. Suosittelen lämpimästi!

Aurinkoisin terveisin,

Kaisa R

SHOW NOTES

Suvi Kohisevankoski. 2020.  Oman tarinan äärellä – Oman elämäntarinan kääntäminen voimaksi ja vahvuudeksi.

Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi. 2017. Omannäköinen elämä – Näin teet hyviä valintoja.

Soul Team. Psykologisen turvallisuuden viikonloppu -kurssi.

Yksi vastaus artikkeliiin “Oman tarinan äärellä – ajatuksia uudistumisesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s