Huumori, joka muutti maailmaa

”Two things people throughout history have had in common are hatred and humor. I am proud that I have been able to use humor to lessen people’s hatred.” – Richard Pryor 1940-2005

”I think the saddest people always try their hardest to make people happy because they know what it’s like to feel absolutely worthless and they don’t want anyone else to feel like that.”Robin Williams 1951-2014

”What’s real? What’s not? That’s what I do in my act, test how other people deal with reality.” – Andy Kaufman 1949-1984

Wikipedia sen meille kertoo: ”Huumori on vuorovaikutuksen ja viestinnän muoto, jonka tarkoitus on tehdä ihmisiä iloisiksi, naurattaa ja purkaa jännitystä. Huumori voi kummuta ylemmyydestä ja vahingonilosta, yllättävästä vastakohtaisuudesta, tai sen tarkoituksena voi olla tarjota huojennuksen tunne. Huumorintajulla viitataan huumorin hyödyntämisen taitoon, sen ymmärtämiseen ja sen arvostamiseen. Huumoria voi käyttää muun muassa ihmissuhteiden ylläpitoon tai oman olon parantamiseen.” Mitäpä tuohon enää lisäisi?

Oikeanlainen huumori oikeassa paikassa on viisautta parhaimmillaan. Huumori yhdistää meitä usealla tavalla ja jokaisella meistä on huumorintaju. Huumori rakentaa ihmissuhteita ja yhteisöjä sekä tekee elämästä kevyttä ja vapaata.

Työelämässä Huumori on yksi parhaista keinoista rakentaa yhteistä kulttuuria tai saada ajatukset pois stressistä ja kiireestä. Nauru saattaa mielen aina nykyhetkeen ja vapauttaa ajatusten otteesta. Kun elämää tarkastelee huumorilla sävytettyjen linssien läpi, on helpompi hyväksyä asioita, jotka muuten tuntuvat vaikeilta.

Huumori on välttämätön osa meidän jokaisen elämää.

Tässä podcastissa keskustelemme tapahtumatuottaja Juha Jylhäsalmen kanssa standupin syvimmästä olemuksesta, huumorin merkityksestä, sekä heittäytymisestä. Kaiken, ei niin vakavan keskustelun lomassa kuulet myös eeppisen tarinan siitä, kun Juha mokasi lavalla.

Tämä podcast on oodi Standup -kulttuurille. Pidetään se yhdessä elossa!

Podcastin voit kuunnella täältä:

Juhan luotsaamasta Elämä voitta festareista (14.-19.9.) voit lukea enemmän TÄÄLTÄ.

Huumorin sävyttämiä terveisiä,

Kaisa R

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s