Ystävyys, joka oli kaikista tärkeintä

Viime päivinä olen miettinyt lämmöllä kaikkia ihmisiä, joita voin kutsua ystävikseni. Elämä on niin paljon rikkaampaa, kun on monta tuttavaa, useita hyviä ystäviä ja muutama sydänystävä, joiden kanssa voi puhua lähes mistä tahansa. Ihmisiä lähellä ja kaukana. Kiitollinen joka ikisestä.

Olen miettinyt paljon myös elämää, ja sitä, mitä se meidän eteemme tuo. 

Kuopion kaupunginteatterin esityksessä, Maailman ympäri 80 päivässä, pohditaan kauniisti: ”Onko suurin matka se, joka kuljetaan höyryjunilla, elefanteilla ja siipirataslaivoilla? Vaiko se lyhyt, mutta sitäkin vaivalloisempi reitti ihmisen omiin salattuihin syövereihin? Tai ehkä vaativin on sittenkin se vaikeakulkuinen ja vaaroja täynnä oleva taival, joka johtaa toisen ihmisen luo?”

Uskon tosiaan, että ihminen tekee kaksi mutkittelevaa, kaunista ja kivikkoista taivalta elämänsä aikana. Yhden matkan kotiin itsensä luokse ja toisen matkan kohti toista ihmistä. 

Voiko oikeasti olla niin, että mitä suuremman myrskyn läpi kaksi ihmistä kulkee, sitä palkitsevampi voi määränpää olla? Ystävyys ja yhteys. Leevi & Leevingsin sanoin: ”Kukaan kuitenkaan ei ymmärrä, mitä koettu on yhdessä.” Kun on yhdessä ja erikseen kompuroitu, nähty toistemme pimeät puolet, ja iloittu sekä höpsötelty yhdessä, voiko toista ihmistä enää koskaan unohtaa? Toivottavasti ei.

Mikään ei tunnu tässä elämässä yhtä hyvältä, kuin se, että voi katsoa toista ihmistä silmiin ja nähdä niissä silmissä lämmön, ystävällisyyden ja elämänkokemuksen tuoman viisauden. Mieltä lämmittää aina, kun näkee oman peilikuvansa heijastuvan toisen ihmisen silmistä; paljaana ja kauniina. Silloin tietää, että toiseen ihmiseen voi luottaa.

Loppujen lopuksi yksi elämän tärkeimmistä asioista on se, että voi olla hetken toisen ihmisen kanssa, ja sulkeutua hetkeksi pois elämän pyörteistä. Jutella kepeitä tai syvällisiä, nauraa tai itkeä, lipittää viiniä tai käydä lenkillä. Ja kaikkea muuta mahdollista.

Ystävä. Ihminen. Kiitos, että olet olemassa. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s